Kompotijada u Vrtogradu

Povodom nadolazećeg dana jabuka i dolaska jeseni u našem školskom vrtu smo organizirali Kompotijadu. Naše vrijedne kuharice su nam pomogle i skuhale kompot od jabuka, a mi smo ga podijelili svim učenicima 1.-4. razreda. Hvala svima što su se odazvali degustaciji ukusnog kompota, a pogotovo zahvaljujemo Eko grupi i njihovoj učiteljici Zvjezdani što su nam pomogli dijeliti.

Plodovi Vrtograda

Naš Vrtograd ovog je proljeća i ljeta dao puno plodova od biljaka koje su zasadili naši učenici. Kako smo i ranije spomenuli, osim učenika, učitelja i roditelja, u radu Vrtograda sudjeluju i ostali zaposlenici škole. Svi oni nam pomažu kako bi naš Vrtograd bio tako raskošan, prekrasan i pun plodova. Naš domar Miro nam pomaže s težim poslovima oko gredica, voćaka, kopanja zemlje i rupa za voćke, pa sve do pomaganja pri izradi označivača za naše biljke i još mnogo drugih stvari. Naše tete spremačice uvijek nam pomognu kada zatreba. Tako je ovaj tjedan naša teta Neda obavila berbu luka. A kako izgleda naš posađeni luk, pogledajte na fotografiji ispod.

Luk iz Vrtograda

Hvala teti Nedi, ali i svima ostalima koji nam tijekom cijele godine pomažu kako bi naš Vrtograd bio raskošan i pun plodova te kako bi naši učenici što više mogli naučiti o biljkama i njihovom rastu i razvoju tijekom cijele godine.

Kraj nastavne godine

Došli smo i do kraja nastavne godine.

Naš Vrtograd ove je godine donio puno prekrasnih plodova. Za sve su uvelike zaslužni učenici i učitelji koji su posadili razne biljke te koji su zatim pazili i održavali te biljke i cijeli Vrtograd, zaposlenici škole i ravnateljica škole sa svojom podrškom i pomoći te roditelji naših učenika koji su nam pomagali raznim nabavkama za naš vrt. U školskome vrtu učenici mogu puno toga naučiti. Može se naučiti puno o sadnji biljaka, o rastu i razvoju biljaka, životnim uvjetima koji su potrebni biljkama za pravilan rast i razvoj te kasnije davanje plodova. Puno se može naučiti o samom životu biljke. Učenici kroz školski vrt uče sve ono što su u teoriji naučili na nastavi Prirode i društva te sva naučena znanja zatim primjenjuju u vrtu. Osim naučenih znanja, osnažuje se zajednička suradnja te se razvijaju i učvršćuju prijateljstva.

Vrtograd je ove godine donio puno prekrasnih plodova: zelene salate, rukole, mladog luka, ribiza, maline, tikvica i mnogih drugih. Sve posađene biljke odlično su rasle i razvijale se, poput kukuruza, graha i svih gore navedenih.

Dragi učenici, odmorite se preko ljetnih praznika, a zatim, kada se vratimo u školu, vratit ćemo se i radu u vrtu, koji nas sve željno iščekuje!

Napravite svoju stranicu s WordPress.com
Započnite